Dostupni linkovi

Nove civilne žrtve u vazdušnim napadima u Homsu


U vazdušnim napadima u Homsu, lokalnoj prestonici istoimene sirijske provincije na zapadu zemlje, danas su ubijeni žena i dvoje dece, pošto su režimske snage nastavile napad u novom pokušaju da povrate nekoliko pobunjeničkih uporišta u gradu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Sirijski avioni su izvršili vazdušne udare po Starom gradu Homsa, uništili kuću i prouzrokovali smrt troje ljudi", navela je sirijska opoziciona organizacija sa sedištim u Londonu.

Direktor opservatorije Rami Abdel Rahman potvrdio je da je poginulo najmanje troje civila - žena i dvoje dece u vazdušnim napadima u Starom gradu i na desetine ljudi je povređeno i da sirijska vojska "nije uspela do sada" da uđe u okruge Kaldijah i Stari grad.

Režimske snage su takođe sprovele teško granatiranje u istim okruzima i zvuk eksplozije se mogao čuti na daleko.

Opservatorija je navela da je "bez presedana" bombardovano nekoliko delova grada Homs, uključujući Kaldijeh, Bab Hud, Hamidijeh i Bustan al Divan.

U tim napadima ubijeno je najmanje 24 pripadnika sirijskih režimskih snaga u borbama u gradu Homs koji su počeli još u subotu.
XS
SM
MD
LG