Dostupni linkovi

Preminuo glumac Džejms Gandolfini


Američki glumac Džejms Gandolfini, najpoznatiji po svojoj ulozi mafijaškog bosa u popularnoj seriji “Sopranovi”, preminuo je u 52. godini života.

Gandolfini (51) je preminuo verovatno od srčanog udara, tokom odmora u Rimu, saopštila je televizijska mreža HBO, koja je emitovala i producirala ovu seriju.

Američki mediji su preneli da je Gandolfini otišao u Italiju kako bi, između ostalog, prisustvovao filmskom festivalu na Siciliji.

U seriji "Sopranovi" igrao je Tonija, šefa italijanske mafijaške porodice u Nju Džerziju, koji pokušava da održi balans između svog porodičnog života i poslovne karijere u mafijaškoj organizaciji čiji je član. Za tu ulogu dobio je tri "Emija".

Serija koja je emitovana od 1999. do 2007. na kanalu HBO, našla se na prvom mestu 10 najboljih TV serija u istoriji.

"Sa ogromnom tugom saopštavamo da je naš klijent Džejms Gandolfini preminuo danas dok je bio na odmoru u Rimu", naveo je njegov menadžer u saopštenju.

"Naša srca su slomljena, i mnogo će nam nedostajati. On i njegova porodica su bili deo naše porodice dugo godina i svi tugujemo", prenosi saopštenje menadžera BBC.

"Bio je poseban čovek, veliki talenat, ali još važnije - prijatan i pun ljubavi, prema svima se ponašao sa jednakim poštovanjem, bez obzira na titulu ili položaj", navode iz HBO i dodaju da će ga pamtiti po humoru, toplini i skromnosti.

Gandolfini je rođen 18. septembra 1961. u Vestvudu, u američkoj državi Nju Džerzi. Iza sebe je, osim brojnih uloga, ostavio suprugu Debru Lin, ćerku Lilijanu i sina Majkla.
XS
SM
MD
LG