Dostupni linkovi

Sigurne ženske kuće u Srbiji će obezbjeđivati policija


Milorad Veljović
Milorad Veljović
Sigurne kuće u Srbiji ubuduće će obezbjeđivati policija, kako bi bezbjednost njihovih štićenika bila podignuta na najviši nivo, najavio je direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Veljović je istakao da jučerašnji napad u Sigurnoj kući u Rakovici, kada je bivši muž izbo nožem suprugu, povrijedio njihovo dijete i tri štićenice, predstavlja veliku opomenu i traži "konkretne mjere".

"Suština je da kuće za zaštitu moraju imati neku tajnost, a policija će preduzeti mjere da do ovakvih slučajeva ne dolazi. Ako bude potrebe obezbeđivaćemo ih 24 sata", rekao je Veljović novinarima u parlamentu.

On je naglasio da bezbjednost sigurnih kuća mora biti rješavana na sistemski način, te da se u rješavanje tog problema mora uključiti cijelo društvo.

"Dogovorićemo se sa tim ljudima kako policija najbolje može da pruži svoj doprinos u smislu bezbednosti", kaže Veljović.

Na pitanje da li je bilo propusta policije u napadu na porodicu u rakovačkoj Sigurnoj kući, Veljović je odgovorio da se bilo kome može naći propust, ali da je to što se desilo sistemsko pitanje i da se kao takvo mora rješavati.

U Urgentnom centru ranije je rečeno da su svi povrijeđeni u jučerašnjem napadu stabilno i van životne opasnosti.
XS
SM
MD
LG