Dostupni linkovi

Sultan UAE na KosovuSultan Saed Al Mansuri poručio je danas u Prištini da Ujedinjeni Arapski Emirati žele pomoći Kosovu kako u ekonomskim, tako i u političkim procesima. On je dodao da postoji velika potreba da odnosi dve zemlje ojačaju.

„Gavna tačka naše posete je pitanje ekonomije. Za nas je važno da se izbliza upoznamo sa Kosovom i u kojim oblastima možemo sarađivati i pomoći. Ono što smo primetili jeste da Kosovo ima svetlu budućnost. Važno je da nastavimo da jačamo odnose dve zemlje“, kazao je Al Mansuri nakon sastanka sa prvim zamenikom kosovskog premijera, Bedžetom Pacolijem.

On je dodao da se sa Pacolijem dogovorio da u određenim zonama otpočne saradnja, kao što su turizam, stvaranje slobodne zone u opštini Đakovica, a obećano je i uspostavljanje direktne vazdušne linije između Kosova i Emirata, radi turizma i trgovine.

Ministar ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata je poručio da je važno i da Kosovo ponudi konkretan plan za saradnju.

Pacolli je kazao je da je bilo reči i o projektu izgradnje agro-ekonomske platforme, s obzirom da Kosovo ima tradiciju u proizvodnji hrane.

Delegacija UAE je u uzvratnoj poseti prvom zameniku kosovskog premijera Bedžetu Pacoliju koji je nedavno boravio u Emiratima.
XS
SM
MD
LG