Dostupni linkovi

Viktoru Ivančiću nagrada lista "Danas"


Hrvatskom novinaru i kolumnistu Viktoru Ivančiću u Beogradu je dodijeljena prestižna novinarska nagrada beogradskog lista Danas "Stanislav Staša Marinković". Peteročlani žiri rekao je da ju je Ivančić zaslužio izvrsnim analizama tranzicijske stvarnosti u regiji.

Viktor Ivančić beskompromisnim analizama i hrvatske i regionalne tranzicijske stvarnosti, kao i briljantnim novinarskim stilom, najpotpunije ispunjava kriterij nagrade 'Stanislav Staša Marinković', ocijenio je predsjednik žirija i glavni urednik lista Danas Zoran Panović.

Ivančić, koji je i kolumnist glasila Srpskog nacionalnog vijeća "Novosti", zahvaljujući na nagradi, istaknuo je da mu osobitu čast čini to što ona dolazi od kolega i lista koji cijeni te što je dobila širi karakter, izvijestila je agencija Beta.

Čast mi je i što, preko mene, nagrada počinje dobivati jugoslavenski karakter, rekao je Ivančić na svečanosti u redakciji lista Danas.

Nagrada "Stanislav Staša Marinković" dodjeljuje se od 1993., a ustanovila ju je redakcija Naše Borbe, kao sljedbenik lista Borba, čiji je Marinković bio glavni urednik i od nekoć državnog komunističkog lista uspio je stvoriti prvu liberalnu redakciju i vodeći oporbeni tiskani medij u doba režima Slobodana Miloševića.

List Danas, koji je proistekao iz redakcije Naše Borbe, uz suglasnost obitelji, obnovio je tu nagradu 2000.
XS
SM
MD
LG