Dostupni linkovi

RS:Iza blokade institucija BIH politički motivi


Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS
Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da iza blokade institucija BiH u Sarajevu stoji politička akcija koja je trebalo da pokaže da decentralizovana BiH ne može da funkcioniše.

"Prema tom scenariju, trebalo je da se isprovocira čitav niz drugih reakcija, bilo da je riječ o međunarodnim predstavnicima ili nekim drugim stvarima. Taj događaj nije imao veze samo sa javnim izražavanjem stavova, nego je u pitanju bla jedna orkestrirana i instrumentalizovana akcija", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon posebne sjednice Vlade, kojoj su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić.

Ovaj događaj u Sarajevu, istakla je premijer Srpske, ima veoma malo ili gotovo nikakvu vezu sa jedinstvenim matičnim brojem. Ona je naglasila da je, po redosljedu stvari kako su se dešavale i transparentima koje su demonstranti nosili, jasno da je u suštini bilo pripremljeno nešto drugo.

"Vlada RS podržava iznošenje stavova, slaganja ili neslaganja, ali ono što se dešavalo u Sarajevo nije bilo to", istakla je premijer Srpske.

Ona je rekla da je na današnjoj posebnoj sjednici Vlade ocijenjeno da se nameće pitanje šta su radile bezbjednosne agencije da se razriješi situacija koja je predstavljala talačku kriza.

Cvijanovićeva je zahvalila građanima Republike Srpske "koji nisu nasjeli na ovu veliku prevaru, koja je bila spremljena od političkog Sarajeva i nekih drugih elemenata, i što nisu dozvolili da se nestabilnost koja je zahvatila Sarajevo prenese na Srpsku".
XS
SM
MD
LG