Dostupni linkovi

Centar civilnih incijativa podržava proteste građana BIH


Podržavamo proteste i to je najnormalniji način da se od ovakve bahate vlasti traži nešto što je sasvim normalno za građane ove zemlje - izjavila je Majda Behram-Stojanov, glasnogovornica Centra civilnih inicijativa, na današnjoj pres-konferenciji u Banja Luci, komentaršući proteste građana u Sarajevu zbog neusvajanja zakona o jedinstvenom matičnom broju građana.

Behram-Stojanov je podsjetila da vlast u proteklom periodu, "dok je mogla normalno funkcionirati, nije našla za shodno" da reguje pri rješavanju problema građana.

"Nadam se da je ovo samo početak buđenja Bosanaca i Hercegovaca iz zimskog sna" - kazala je Behram-Stojanov.

To što se se i visoki predstavnik na kraju uključio u razgovore s demontrantima ispred zgrade Parlamenta BiH, u kojem su bili uposlenici, poslanici i stranci, dok to nije uradio niko od domaćih političara, ona je prokomentirala riječima da i to govori o našim vlastima.

Juče, kazala je Behram -Stojanov, nijedan predstavnik bh.vlasti nije izašao pred građane i nikome od stranih državljana nije bilo jasno zašto se niko od domaćih političara nije obratio okupljenim građanima.

Takav način ponašanja je neuobičajem za demokratske zemlje i političare koji imaju iole odgovornosti prema funkciji koju obavljaju i građanima koje predstavljaju, dodala je glasnogovrnica CCI-a.

Nada se da će i drugim gradovima ljudi, kako kaže, dići glas protiv ovakve vlasti, posebno izdvojivši Mostar, koji se “raspada i ljudi treba da iskažu svoje nezadovoljstvo".
XS
SM
MD
LG