Dostupni linkovi

U Crnoj Gori rasprava o poništenju predsjedničkih izboraPredsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić zakazao je za danas sjednicu parlamenta na kojoj će biti raspravljano o prijedlogu opozicije o poništenju predsjedničkih izbora održanih 7. aprila, na kojima je pobijedio Filip Vujanović.

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je juče Prijedlog zakona o proglašenju predsjedničkih izbora nedemokratskim-nevažećim i Prijedlog zaključaka o izgrađivanju povjerenja u izborni proces, koje je podnijelo 28 poslanika opozicije.

Protiv Prijedloga zakona o proglašenju predsjedničkih izbora nedemokratskim-nevažećim glasalo je samo četvoro članova odbora iz Demokratske partije socijalista /DPS/, dok su prilikom izjašnjavanja o drugoj tački oni bili uzdržani.

Odbor je jednoglasno podržao i Prijedlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o aferi "Snimak", koji je na prijedlog predsjednika odbora Džavida Šabovića uvršten u dnevni red sjednice tog tijela.

Sva tri prijedloga su na dnevnom redu sjednice parlamenta zakazane za danas
XS
SM
MD
LG