Dostupni linkovi

Sastanak ministara u OhriduU Ohridu će danas, u okviru makedonskog predsjedavanja Procesom saradnje jugoistočne Evrope biti održan sastanak ministara inostranih poslova zemalja članica Procesa.

Sastankom će predsjedavati makedonski ministar inostranih poslova Nikola Poposki, a prisustvovaće i evropski komesar za proširenje Štefan File, generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju /RCC/ Goran Svilanović, generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer i ostali visoki zvaničnici međunarodnih organizacija.

Na sastanku će Poposki informisati učesnike o realizovanim prioritetima za vrijeme makedonskog predsjedavanja Procesom, biće razmijenjena mišljenja o aktuelnom stanju u regionu i perspektivama za evropsku integraciju zemalja regiona.

U Ohridu i Strugi tokom vikenda bilo je planirano da se održi Samit šefova država i vlada SECCP, ali je taj skup makedonski predsjednik Đorđe Ivanov otkazao nakon što su predsjednici Albanije i Hrvatske odustali od učešća, jer skupu neće prisustvovati Kosovo.

Srbija i BiH se nisu saglasile da na skup bude pozvano Kosovo.

Naredna zemlja koja će predsjedavati SECCP biće Rumunija.
XS
SM
MD
LG