Dostupni linkovi

Forbes: Najbogatiji Balkanac je Ivica Todorić, vlasnik Agrokora


Prema posljednjim podacima Forbesa najbogatiji čovjek na Balkanu je Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor koji posluje u BiH, Hrvatskoj I Srbiji . Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 581,8 milijuna eura.

Slijedi ga Sandi Češko iz Studija Moderna Slovenija, s oko 410,6 mil.eura. Kralj madraca i izravne prodaje putem tv predstavlja se kao skroman milijunaš koji nema tajnicu, jahtu, niti vikendicu.

Na trećem mjestu je Miodrag Kostić, MK Grupa, 234 mil. eura . Riječ je o holding kompaniji, jednoj od najuspješnijih u Srbiji u čijem se sastavu nalazi 36 povezanih poduzeća koja posluju u poljoprivredi, turizmu, upravljanju nekretninama, IT tehnologiji, financijama.

Četvrti je Emil Tedeschi, koji posjeduje Atlantic Grupa, koja djeluje u Hrvatskoj, Srbiji, Slovenija, i to sa 145,4 mil. Eura. Atlantic Grupa je hrvatska multinacionalna kompanija koja poslovni uspjeh gradi na brojnim brandovima kao što su Rosal, Argeta, Cockta, Cedevita, Smoki i mnogi drugi.

Peti na toj rang listi je Vuk Hamović, vlasnik EFT Grupe. Njegovo bogatsvo se procjenjuje a 2,17 mlrd. eura.Vuk Hamović živi i radi u Londonu i smatra se najvećim trgovcem strujom od Ukrajine do Grčke.
XS
SM
MD
LG