Dostupni linkovi

Počeo susret Putina i Nikolića


Vladimir Putin i Tomislav Nikolić danas u Sočiju
Vladimir Putin i Tomislav Nikolić danas u Sočiju
Predsjednici Rusije i Srbije Vladimir Putin i Tomislav Nikolić razgovarali su danas u rezidenciji ruskog predsjednika u Sočiju.Ocijenjeno je da su odnosi dvije zemlje sve bolji.

Na početku razgovora u užem sastavu, Putin je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa Nikolićem, najavljujući da se razgovara o bilateralnim odnosima, regionalnim i međunarodnim problemima. On je kazao da su kontakti dvije zemlje razvijeni i da Srbija i Rusija imaju zajedničke zanimljive projekte o kojima imaju priliku da razgovaraju danas.

"Nadam se da ćemo imati priliku da popričamo o bilateralnim odnosima, ali i da razmotrimo međunarodne probleme. Naši uzajamni kontakti su u porastu, imamo više zanimljivih projekata i nadam se da ćemo o svemu tome da razgovaramo danas", rekao je ruski predsednik.

Nikolić je kazao da su odnosi "sve bolji" i da "idu uzlaznom linijom", čemu doprinose i njihovi kontakti i kontakti njihovih saradnika. "Srbija je izuzetno zadovoljna odnosima s Rusijom. Uvjek može bolje, ali Srbija je zahvalna zato što je Rusija u problemu Kosova na pravoj strani, na strani međunarodnog prava", kazao je Nikolić.

Predsjednik Srbije podsjetio je da je Srbija počela pripreme za izgradnju gasovoda Južni tok kroz Srbiju i pozvao Putina da posjeti Srbiju do kraja godine.

Nikolić i Putin su potom nastavili razgovor u širem sastavu delegacija, nakon čega će potpisati deklaraciju o strateškom partnerstvu dvije zemlje. Ta deklaracija definiše ključne principe na kojima će se zasnivati buduća saradnja.

Dvojica predsjednika će potom dati izjave za novinare, čime će biti završena Nikolićeva posjeta Rusiji.
XS
SM
MD
LG