Dostupni linkovi

U sukobima na sjevernom Kavkazu poginulo četvoro ljudi


Policija je danas, u oblasti sjevernog Kavkaza, ubila dvojicu islamističkih ekstremista, pošto je jedan od njih bacio granatu na grupu policajaca, dok je još dvoje ljudi poginulo u razmjeni vatre, objavio je Interfaks.

Oba incidenta dogodila su se u Dagestanu, koja je postala centar nasilja ekstremista, koji žele da uspostave islamsku državu ne sjeveru Kavkaza.

U gradu Hasavjurt, trojica policajaca prenijeta su u bolnicu, pošto su na njihovu patrolu dvojica muškaraca otvorila vatru, ispalila granatu i pobjegla, tokom rutinske provjere dokumenata.

Napadači su se zatim sakrili u obližnjoj školi, a ubijeni su u akciji policije, jer su pružali otpor prilikom hapšenja, prenio je Rojters.

Tokom te akcije, jedan zaposleni u školi, umro je od srčanog udara. U međuvremenu, u oblasti Gubden, udaljenoj oko 100 kilometara, u pucnjavi su poginuli jedan ekstremista i jedan policajac.

Prema mišljenju organizacija za zaštitu ljudskih prava, nasilje u većinski muslimanskom sjevernom Kavkazu, rezultat je religijskih sukoba, ali i nezadovoljstva zbog korupcije.
XS
SM
MD
LG