Dostupni linkovi

Slučaj Galenika: Istraga protiv 10 osumnjičenih, Tužilaštvo traži pritvor


Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv 10 osumnjičenih za zloupotrebe u "Galenici" i predložilo da se svima odredi pritvor.

Odluka o određivanju pritvora, koju treba da donese sudija za prethodni postupak, očekuje se do kraja dana, rekao je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je ukazao da su naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni Nenad Ognjenović, Dragoljub Vučićević, Radoslav Sekulić, Miograg Jeremić, Dragan Pavlović, Goran Orlić, Željko Jojović, Ljubica Prica i Milan Vladović zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Naredba o sprovođenju istrage je doneta i u odnosu na Željka Birmančevića kome se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela falsifikovanje službene isprave, dodao je Radisavljević.

Pored toga, Jeremić i Pavlović se terete i za pranje novca, dok se Vladović tereti i za poresku utaju.

"Sudiji za prethodni postupak smo predložili da se svim osumnjičenim odredi pritvor i očekujem da će o našem predlogu biti doneta odluka u toku dana", napomenuo je tužilac.

Osam osumnjičenih uhapšeno je u subotu zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u "Galenici" kojima je ta kompanija oštećena za 12 miliona evra. Istraga se nastavlja, jer se procenjuje da su ukupni gubici Galenike viši od 100 miliona evra.
XS
SM
MD
LG