Dostupni linkovi

Sarajevo:Radnici GRAS-a danas protestuju pred zgradom Vlade KS


Radnici GRAS-a danas će se okupiti ispred zgrade Vlade KS kako bi još jednom pokušali skrenuti pažnju na probleme s kojima se suočavaju ova firma i njeni uposlenici.

Ispred Vlade KS tačno u 15:30 sati doći će 500 radnika. Ističu kako ni Vlada ni Skupština nisu ništa uradile kako bi riješile njihove probleme.

"Ništa se nije desilo od posljednje obustave rada koja je prekinuta na Skupštini. Zaključkom je dogovoreno kako će se održavati sastanci predstavnika Vlade KS s predstavnicima GRAS-a, no do sada je održan samo jedan neformalni sastanak. Nije napravljeno ništa što bi dovelo do poboljšanja situacije. GRAS propada, nemamo rezervnih dijelova, dvanaest linija ilegalno je dato Centrotransu, nismo dobili posljednje dvije plaće, a zdravstveno osiguranje nam nije uplaćeno pet godina", rekao je za Klix.ba Amir Muminović, potpredsjednik Sindikata komunalne privrede u GRAS-u.

Muminović ističe kako je ovo još jedan pokušaj uposlenika GRAS-a, preduzeća koje postoji 127 godina i koje nije prestalo raditi ni u ratu, da skrenu pažnju na tešku situaciju.

Protest će trajati od 15:30 do 17:30, a za to vrijeme javni gradski prijevoz će raditi normalno.
XS
SM
MD
LG