Dostupni linkovi

Borut Pahor u posjeti Hrvatskoj


Slovenski predsjednik Borut Pahor stigao je u dvodnevni posjet Hrvatskoj. To je njegov prvi službeni posjet Hrvatskoj otkako je preuzeo dužnost predsjednika. Nakon svečanog dočeka u Uredu Predsjednika na Pantovčaku, Pahor i domaćin susreta, hrvatski predsjednik Ivo Josipović počeli su službene razgovore o jačanju bilateralnih, osobito gospodarskih odnosa, suradnji unutar EU-a i stanju u regiji.

Posjet Boruta Pahora, koji je prije predsjedničke obnašao i dužnosti slovenskog premijera i predsjednika parlamenta, baš na Dan Europe 9. svibnja upravo će naglasiti važnost slovensko-hrvatskog partnerstva u Uniji i istaknuti prijateljske odnose dviju zemalja i naroda, ocijenjuju u Uredu predsjednika.

U predsjedničkoj izjavi, koju bi dvojica čelnika trebala potpisati nakon sastanka na Pantovčaku istaknut će predanost Zagreba i Ljubljane jačanju bilateralnih odnosa koji bi trebali dobiti zamah kada Hrvatska 1. srpnja uđe u EU.

Pahor će imati radni ručak s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom. Navečer će s hrvatskim predsjednikom nazočiti svečanom prijmu u povodu Dana Europe koji priređuje Delegacija EU-a u RH.
XS
SM
MD
LG