Dostupni linkovi

Milan Beko na saslušanju zbog Luke Beograd


Milan Beko
Milan Beko
Biznismen Milan Beko ponovo je u MUP-u na saslušanju zbog poslovanja u periodu posle preuzimanja Luke Beograd, javio je B92.

Njegovo saslušanje počelo je nešto posle 10 časova, u prostorijama Uprave kriminalističke policije u Palati Srbija.

Podsetimo, Beko je već bio u MUP-u na saslušanju zbog privatizacije Luke Beograd i to 29. januara. On je u Upravi kriminalističke policije u svojstvu građanina saslušavan šest sati, a još tada je rečeno da će uskoro uslediti nastavak saslušanja.

Beko je nakon saslušanja novinarima rekao da je policiji i Tužilaštvu pokušao da ukaže na razloge zbog kojih je godinama stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke Beograd.

"Mislim da sam nakon šest sati uspeo da objasnim policiji i Tužilaštvu sve okolnosti oko preuzmanja akcija Luke Beograd i da ukažem na razloge zašto je stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke", rekao je Beko.

Privatizacija Luke Beograd jedna je od 24 sporna predmeta na koje je ukazala i EU, tom temom se bavio "Insajder", a takođe se navodi u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać.

Beko se danas, navodno, saslušava zbog poslovanja nakon perioda privatizacije Luke Beograd i registracije ćerki firmi, navodi Blic.
XS
SM
MD
LG