Dostupni linkovi

ABBA dobila muzej u Stokholmu


Danas se u prestonici Švedske, Stokholmu, otvara muzej u čast grupe ABBA. U njemu će biti izloženi instrumenti, memorabilija, kao i razni rekviziti, uključujući i helikopter sa omota albuma "Dolazak", zvezdolika gitara i blještavi kostimi koje je bend nosio u danima slave.

Posetioci će takođe moći i da pevaju "zajedno" sa Abbom, a društvo će im praviti hologrami članova grupe. Ipak, Bjorn Ulvaeus odbacio je spekulacije da bi slavni bend mogao da se vrati na scenu za ovu svečanu priliku.

"U Muzeju možete da nas vidite zajedno i na sceni. To je najbliže našem povratku što ćete moći da vidite," rekao je jedan od osnivača benda.

U Muzeju se nalazi i disko podijum iz sedamdesetih,gde posetioci mogu da se podsete ili da probaju hit pokrete iz epohe, prostor za audiciju za petog člana Abbe, a imaće i priliku da sednu u helikopter s "Arrival-a".

Novi muzej ima punu podršku grupe, a Bjorn je pomagao u finalnim pripremama sa "insajderskim informacija" koje je davao preko 50 zaposlenih u muzeju.

U Muzeju posetioci mogu da vide i Švedsku dvoranu slavnih, kao i izložbu koja hronološki prati razvoj švedske pop muzike.

Abba je tokom svoje karijere prodala više od 400 miliona albuma širom sveta, a film sa njihovim hitovima "Mamma Mia!" je najuspešniji muzički film u istoriji. Preko 50 miliona ljudi je videlo pozorišnu verziju "Mamma Mia!".
XS
SM
MD
LG