Dostupni linkovi

Kosovo: Jahjaga posetila Dečane i čestitala vernicima Uskrs


Kosovska predsednica Atifete Jahjaga posetila je manastir Visoki Dečani i sveštenstvu i pravoslavnim vernicima čestitala Vaskrs.

Ona je istakla da je verska tolerancija najveća vrednost društva.

Zajedno sa Jahjagom u manastir Visoki Dečani su došli i zamenik premijera Slobodan Petrović, komandant Kfora Folker Halbauer i ambasadorka SAD u Prištini Trejsi En Džekobsen, gde su ih dočekali iguman manastira Sava Janjić i monasi.

Predsednica Kosova je igumanu Janjiću i svim pravoslavnim vernicima čestitala najveći hrišćanski praznik Vaskrs, istakavši da je verska tolerancija najveća vrednost u društvu, saopšteno je iz kabineta Jahjage.

"Došli smo danas u Dečane da svim pravoslavnim vernicima poželimo srećan Uskrs, u cilju širenja tolerancije, solidarnosti i razumevanja za ovu zajednicu", rekla je Jahjaga.

“Verska tolerancija je bila i nastavlja da bude među najznačajnijim vrednostima naše države, Republike Kosovo. Mi uspešno gradimo sveobuhvatnu, demokratsku državu gde sve zajednice i svaki pojedinac na ravnopravan način ostvaruje svoja prava”, rekla je kosovska predsednica.
XS
SM
MD
LG