Dostupni linkovi

Venecuela: Krvava tuča u parlamentuU tuči u venecuelanskom parlamentu povređeno je 17 provladinih i opozicionih poslanika tokom diskusije o i dalje spornim, rezultatima predsedničkih izbora.

Poslanik Hulio Borhes, obliven krvlju na jednoj strani otečenog lica, pojavio se sinoć pred kamerama nezavisne televizije ubrzo posle tuče u parlamentu i potvrdio da je najmanje 17 parlamentaraca iz redova opozicije i pet provladinih poslanika povređeno.

Opozicijoni poslanici u parlamentu Venecuele saopštili su da su bili napadnuti i povređeni u protestu zbog odluke da im se onemoguće da za govornicom u Narodnoj skupštini iskažu svoje protivljenje pobedi predsednika Nikolas Madura na predsedničkim izborima 14. aprila, prenela je agencija Rojters.

S druge strane provladina parlamentarka Odalis Monson koja se pojavila na državnoj televiziji, optužila je opozicione poslanika da su ih napali.

"Dok ne priznaju vlast, institucije Republike, suverena volja našeg naroda, opozicioni poslanici će morati da idu i govore (privatnim medijima), ali ne ovde u ovoj Narodnoj skupštini", istakao je predsednik parlamenta Diosdado Kabel, navodi agencija AP.

Opozicija je odbila da prihvati "tanku" pobedu predsednika Madura i navela da margalnih 1,49 odsto glasova više od opozicionog protivkandidata Enrika Kaprilesa posledica prevare tako što su korišćena imena na hiljade mrtvih koji se još uvek nalaze na biračkim spiskovima u Venecueli.
XS
SM
MD
LG