Dostupni linkovi

Rusija: Požar u psihijatrijskoj bolnici, 38 mrtvih


Najmanje 38 ljudi poginulo je u požaru koji je noćas izbio u psihijatrijskoj bolnici u selu Ramenski, u Podmoskovlju, oko 100 kilometara sjeveroistočno od Moskve.

Gubernator Podmoskovlja objavio je 27. april danom žalosti.

Iz požara u prizmenoj zgradi psihijatrijsko-neurološke klinike spasile su se samo tri osobe. Medicinska sestra uspjela je da izvuče dva pacijenta. Za sada je u zgarištu pronađeno 12 tijela staradalih.

Požar je izbio noćas oko 2.20 i širio se velikom brzinom. Na svim prozorima prizmene zgrade, sagrađene od drveta i cigle, bile su rešetke.

Većina pacijenata bila je pod dejstvom jakih sedativa, rekao je Interfaksu izvor u medicinskim krugovima. Izvor ruske agencije navodi da je većina tijela nađena u krevetima, kao da nisu pokušali da pobjegnu.

Uzrok požara, prema preliminarnim podacima istrage, je nepravilno rukovanje vatrom, saopštio je glavni inspektor za požarnu bezbjednost.

Prema rečima direktora odeljenja za nadzor MVS Jurija Deševiha u avgustu su u bolnici provjeravane mjere proitvpožarne zaštite i sve je bilo u skadu sa normama, navodi Interfaks.

Požar je ugašen, a na mjestu tragedije je ekipa forenzičara. Istražitelji razmatraju se sve verzije uzroka požara, uključujući kratak spoj i podmetanje požara.
XS
SM
MD
LG