Dostupni linkovi

File: Podrška Beogradu


Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je u četvrtak da je došao u Beograd, nekoliko dana posle postignutog dogovora u Briselu, da ohrabri Srbiju da nastavi na putu ka EU, a premijer Srbije Ivica Dačić je poručio da država opravdano očekuje pozitivnu ocenu za dobijanje datuma za početak pregovora.

Dačić i File dali su izjave novinarima u vili Bokeljka pre početka sastanka, kome su, pored njih dvojice, prisustvovali i prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, potpredsednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić i šef misije EU u Beogradu Vensan Dežer. Prema Fileovim rečima, on je došao u Beograd da ohrabri Srbiju da nastavi u pravcu hrabrih odluka i vizije na putu ka EU.

"Došao sam da vam čestitatm na onome što ste postigli u poslednje vreme, na vašem evropskom putu, da izrazim podršku i ohrabrenje da nastavite u pravcu onog stepena predanosti, rešenosti i vizije koju ste pokazali kada ste donosili odluke važne za budućnost Srbije u evropskoj porodici", rekao je File.

Premijer Dačić rekao je da Srbija mora velikim koracima da ide ka Evropskoj uniji i da tim putem mora da se kreće najvećom brzinom, jer čitava država opravdano očekuje pozitivnu ocenu za dobijanje datuma za početak pregovora.
XS
SM
MD
LG