Dostupni linkovi

Komšić pozdravio Nikolićevo izvinjenje za Srebrenicu


Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je danas izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u kojoj se izvinjava za sve zločine koji su počinjeni u ime srpskog naroda.

"Takva izjava može doprinijeti smirivanju tenzija i poboljšanju odnosa BiH i Srbije", rekao je Komšić, navodi se u saopštenju Predsjedništva BiH.

Komšić je izrazio uvjerenje da će se Nikolićeva izjava odraziti i na poboljšanje odnosa u regionu, "jer je krajnje vrijeme da se sve države regiona okrenu zajedničkoj budućnosti i evropskim integracijama, bazirajući svoje odnose na dobrosusjedskim vezama i međusobnom uvažavanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta".

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je žaljenje zbog svih zločina počinjenih nad Bošnjacima i najavio svoj skorašnji dolazak u Srebrenicu.

Nikolić se u intervjuu za BHT1 izvinio građanima BiH "zbog svih zločina koje su počinili Srbi iz njegove države tokom rata".

"Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda počinio bilo koji pojedinac iz našeg naroda", kazao je Nikolić.
XS
SM
MD
LG