Dostupni linkovi

Selaković: Srbi će suditi po zakonima KosovaSporazumom o Kosovu koji je potpisan u Briselu jasno se definiše da će u sudovima i
tužilaštvima biti Srbi koji će suditi po zakonima Kosova, rekao je danas ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selakvocih.

"Mi i sada imamo Srbe u organima pravosuđa, ali oni mogu samo da prime platu i ne rade ništa. U ovoj situaciji oni će moći da rade, da štite svoja prava. Ali ovde postoji i ona loša, bolna strana, a to je da će oni morati da poštuju pravni sistem Kosova, odnosno da primenjuju zakone Kosova, ali dozvolite tako je bilo do 1989. godine," rekao je Selaković za televiziju B92.

Ministar pravde je rekao da se sporazumom garantuje posao za Srbe, negirajući time mogućnost da će biti otpušteni oni koji su do sada radili u organima pravosuđa.

"Ključna stvar je sprovođenje sporazuma, da se što pre ovakva rešenja primene. Potreban nam je jak i čvrst implementacioni tim", rekao je Selaković.

On je ponovio i da će Srbije pre ili kasnije morati da menja Ustav, pošto se pokazalo da postoje problemi u njegovoj primeni.
XS
SM
MD
LG