Dostupni linkovi

Grubješić: Kosovski Srbi će uvideti da je sporazum dobar


Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić ocenila je u ponedeljak da je za Srbiju, nakon dobijanja preporuke Evropske komisije da se otvore pregovori o pristupanju EU važan sledeći korak - primena sporazuma sa Kosovom parafiranih u Briselu.

Gostujući na RTS, Grubješić je rekla da će kosovski Srbi prihvatiti sporazum kada se stišaju strasti i kada uvide da im taj dokument nudi granacije kakve do sada nisu imali.

"Kada se stišaju strasti, kada vide garancije koje im se nude i vide da dobijaju više nego sada, doći će do dogovora, jer su oni deo našeg naroda i sa njima moramo da imamo dobru komunikaciju", kazala je potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije.

"Sa njima moramo ozbiljno razgovarati, njih razumem što se protive sporazumu. Za njih bi idealna bila podela ili nešto drugo što žele i zato je svaki drugi sporazum za njih neprihvatljiv", rekla je ona.

Grubješić je navela da Srbija do 26. aprila mora da formira radne grupe koje će raditi na implementaciji sporazuma, kako predviđa tačka 12 dokumenta koji je parafiran u Briselu.
XS
SM
MD
LG