Dostupni linkovi

Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila napad na Čedomira Jovanovića


Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila napad na predsednika Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića u Segedinu i zatražila hitnu reakciju svih nadležnih organa.

Jovanović je napadnut juče u Segedinu kada je na njega nasrnula grupa huligana dok je bio u restoranu sa suprugom i prijateljima.

"Budući da su huligani napali Jovanovića u društvu navijača iz naše zemlje, za očekivati je da će istraga lako utvrditi identitet napadača i da će biti strogo sankcionisani za kukavički napad u gomili na čoveka u društvu supruge", saopštio je LSV.

Ta stranka je navela da je bahatost "navijača i samozvanih patriota"

predugo tolerisana, a napad na Jovanovića je "još jedan dokaz da atmosfera nasilja prelazi svaku meru".

U LSV podsećaju da su građani u poslednje vreme suočeni s plakatima kojima se proziva predsednik Srbije, pretnjama predsedniku Vlade Vojvodine, grafitima s pretnjama potpredsedniku republičke vlade, pretnjama dvojici poslanika LSV, kao i plakatima sa crnim spiskovima novinara i nevladinih organizacija.

"Ako to nije dovoljno da u Srbiji konačno bude političke volje za obračun sa nasiljem, strahujemo od svega što nas čeka u budućnosti", dodaje se u saopštenju LSV.
XS
SM
MD
LG