Dostupni linkovi

Lekić:Sjutra žalba Ustavnom sudu na odluku DIK-a


Izborni štab Miodraga Lekića podnijeće sutra žalbu Ustavnom sudu na odluku Državne izborne komisije (DIK) da odbije njihove prigovore kojima su tražili da se ponište izbori za predsjednika Crne Gore na biračkim mjestima gdje se glasalo putem pisma.

Član DIK-a iz Demokratskog fronta Veljo Čađenović rekao je da se ustavna žalba mora podnijeti najkasnije 24 sata od prijema rješenja DIK-a, a da sud ima rok od 48 sati da odgovori na nju.

"Sutra ćemo predati žalbu Ustavnom sudu na odluku DIK-a", dodao je Čađenović.

On je podsjetio da je DIK u ponedjeljak, osim odbijanja prigovora Lekićevog štaba, odlučio da se ponovi glasanje na tri biračka mjesta u gradskoj opštini Tuzi, navodeći da su članovi Komisije iz opozicije bili protiv toga.

"Naš zahtjev da se ponove izbori na većini biračkih mjesta zbog brojnih nepravilnosti i glasanja putem pisma je odbijen, a prihvaćen je prijedlog vlasti da se na tri biračka mjesta u opštini Tuzi ponove izbori, vjerovatno da bi popravili razliku", rekao je Čađenović.

Istovremno u Skup[tini Crne Gore Lekić razagovara sa predstavnicima opozicionih stranka Pozitivnom Crnom Gorom i SNP o eventulanim protestima zbog neregularnosti u izbornom procesu.
XS
SM
MD
LG