Dostupni linkovi

Predsjendik parlamenta Turske razgovarao sa Predsjedništvom BIH


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i član Predsjedništva Bakir Izetbegović tokom susreta sa predsjednikom Velike narodne skupštine Turske Džemilom Čičekom izrazili su zahvalnost za kontinuiranu podršku i pomoć koju Turska pruža BiH.

Čiček je rekao da će Turska nastaviti da podržava BiH u njenim integracijama u EU i NATO, te u regionalnoj saradnji, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je naglasio da Turska ostaje uz BiH u svim njenim nastojanjima da bude prosperitetna i stabilna država, koja će dobro sarađivati sa zemljama regije.

Istaknuto je da se u regiji dešava značajan napredak i izražena je nada da će BiH ispuniti uslove koji se od nje očekuju, kako bi se pridružila putu napretka ka EU integracijama ostalih zemalja regije.

Tokom sastanka razgovarano je i o unapređenju saradnje BiH i Turske, posebno na poljima ekonomije, poljoprivrede, energetike, kulture, obrazovanja i turizma, te o potrebi unapređenja saradnje parlamenata dvije zemlje.

Takođe se razgovaralo o pripremama za predstojeći trilateralni sastanak BiH, Srbije i Turske, koji treba da bude održan u Turskoj u maju.

Sastanku je prisustvovao i Davor Vuletić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.
XS
SM
MD
LG