Dostupni linkovi

Vulin osudio napad na kuću srpksog povratnika na Kosovu


Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin ocijenio je da je napad na kuću srpskog povratnika Žarka Đurića u Istoku teroristički akt i posljedica bučne huškačke retorike iz Prišine.

On je zatražio od međunarodne zajednice da izađe sa jasnim stavom koji će zaustaviti ovakva i slična ponašanja i da se pronađu počinioci, a od Prištine da se jasno odredi prema ovakvim događajima.

"Bojim se da je ovo posledica bučne huškače retorike koja dolazi iz Prištine, a koja govori o nametanju vlasti, o konačnom rešenju, o tome da će za Srbe biti najgore ukoliko se ne pristane na bilo kakav sporazum", rekao je Vulin.

On je ocijenio da je napad na kuću Đurića još jedan dokaz zašto Srbija mora da insistira na izvršnim ovlašćenjima Zajednice srpskih opština kada je riječ o policiji, pravosuđu i ostalim elementima koji život čine mogućim.

Na kuću Đurića danas je bačena bomba, povrijeđenih nema, a od detonacije su polomljena ulazna vrata, oštećeni zidovi i krov kuće. U trenutku eksplozije u kući su bili Đurić i njegova supruga.

Bombaški napad je uznemirio Srbe povratnike u tom mjestu jer se radi prvom takvom slučaju od kada su se vratili u svoje domove 2006. godine.
XS
SM
MD
LG