Dostupni linkovi

U Hrvatskoj poplave ne jenjavaju


U poplavljenim područjima u Hrvatskoj još jedna noć protekla je u borbi sa vodenom stihijom, a najteža situacija je na području Siska sa nabujalom rijekom Odrom i u Čičkoj Poljani.

Rijeka Odra na području Siska i dalje pod pritiskom Kupe teče uzvodno, poplavila je pomoćne objekte i približila se kućama. Voda je prelazila i preko tri reda zečjih nasipa, a situaciju dodatno otežava kiša koja i dalje pada.

Tokom noći najviše problema bilo je u mjesto Žabno, gdje se nivo vode podigao za oko 10 centimetara, potvrđeno je iz Županijskog centra 112.

U Zagrebačkoj županiji poplavljene su mnogobrojne priobalne površine, a naselja Čička Poljana i Ribnica ugrožavaju i povratne vode iz retencije Odransko Polje, javljaju hrvatski mediji.

Voda plavi niže površine od Odranskog Polja prema desnom savskom nasipu. Poplavljene su sve površine koje su ispod kote 99,23 metara.

Vodostaj Neretve od sinoć je u blagom padu, pa se normalizuje stanje u Metkoviću.

Nivo rijeke Save juče je pao na pravcu od Jesenica do Ustave Trebež, dok vodostaj na području Jasenovca iznosi 865 centimetara.

Na nizvodnom dijelu do Županje vodostaj rijeke Save juče je bio u porastu, pri čemu su i dalje na snazi mjere pripremnog stanja odbrane od poplava za mjerne jedinice Rugvica, Ustava Prevlaka, Dubrovčak, Slavonski Šamac i Županja.

Na području mjernih jedinica Davor, Slavonski Kobaš i Slavonski Brod i dalje su na snazi redovne mjere odbrane od poplava, a vanredne mjere uvedene su na mjernim jedinicama Sava - Jasenovac i Sava - Stara Gradiška.

Zbog obilne kiše proteklih dana, na području Zagreba učestala su klizišta i odroni.
XS
SM
MD
LG