Dostupni linkovi

GRAS nastavlja štrajk, u Sarajevu autoprevoznici iz cijele BiH


U Sarajevo je danas stiglo 10 autobusa "Autoprevoza" iz Banjaluke kako bi se uključili u alternativni prevoz građana, nakon što su sredinom sedmice radnici sarajevskog Gradskog saobraćajnog preduzeća /GRAS/ stupili u štrajk.

"S obzirom na cijelu političku situaciju u BiH, ova vijest me obradovala", rekao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica.

Osim banjalučkog "Autoprevoza", na gradskim ulicama su i autobusi pet drugih autoprevoznika.

"Došli su iz Konjica, Mostara, Jablanice, Kaknja... Jutros je uključeno 15 autobusa više nego juče, a tokom dana očekujemo još autobusa", naveo je Bubica.

On kaže da još nije uspostavljen kontakt sa organizatorima štrajka.

"Nema popuštanja ni za milimetar jer bi im to dalo vjetar u leđa da rade šta hoće i kako hoće. Sve ove troškove ću odbiti od njihove subvencije. Sad će konačno doći do pameti da rade protiv sebe, a ne protiv građana. Iako sam to zabranio, oni su počeli prodavati mjesečne kupone za april i da uzimaju pare. Rekao sam im da to ne mogu raditi jer ne voze ljude i da ću ih tužiti što prodaju maglu građanima", rekao je Bubica.

On je pojasnio da se štrajkači nalaze na putu sa kojeg nema povratka. "Poslije ovoga uslijediće sankcije i reorganizacija. Povratka nazad nema. Ako to uradimo, onda će sve ovo što smo uradili biti džaba", rekao je Bubica za portal "Kliks".

On je još jednom apelovao da građani ne kupuju kupone za april sve dok se situacija sa nezakonitim štrajkom ne riješi.

Vlada Kantona Sarajevo prije nekoliko dana pozvala je sva preduzeća iz BiH koja raspolažu autobusima da se uključe u alternativni prevoz, nakon stupanja u štrajk radnika GRAS-a.
XS
SM
MD
LG