Dostupni linkovi

Španska princeza osumnjičena u slučaju korupcijeMlađa ćerka španskog kralja Huana Karlosa, princeza Kristina, pozvana je na saslušanje kod istražnog sudije u vezi slučaja korupcije u koji je umešan njen suprug.

U pitanju su navodi da su njen suprug Inaki Urdangarin i njegov bivši poslovni partner preusmerili oko pet miliona evra javnih sredstava za račun kompanija pod njhovom kontrolom.

Princeza Kristina, 47, do sada nije dovođena u pitanje u istrazi o korupciji koja je otvorena krajem 2011. godine u sudu u Palma de Majorki. Istražuje se njen suprug Inaki Urdangarin, bivši rukometaš koji je postao poslovni čovek.

Ime princeze nedavno se pojavilo u prepisci koju je bivši saradnik njenog muža Dijego Tores predao medijima. Ona će biti ispitana zbog sumnje da je koristila svoj uticaj radi sticanja koristi, rekao je jedan izvor za agenciju Frans pres.

Urdangarin je osumnjičen da je proneverio više miliona evra javnog novca preko jednog instituta, dobrotvorne institucije, na čijem je čelu bio od 2004. do 2006. godine.
XS
SM
MD
LG