Dostupni linkovi

Milanović i Pusić stigli u Ljubljanu


Hrvatski premijer Zoran Milanović, u pratnji ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić i vrlo gustog snijega stigao je u utorak ujutro u Ljubljanu gdje će nazočiti ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om u slovenskom parlamentu.

Milanović je posjet glavnom gradu Slovenije počeo kratkim susretom sa slovenskom kolegicom Alenkom Bratušek. Potom će se u parlamentu najprije sastati s bivšim predsjednikom slovenske vlade i predsjednikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšom, dok će se ministrica Pusić susresti s ministrom obrane Republike Slovenije Romanom Jakičem.

Oboje će nakon toga nazočiti ratifikaciji Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, a po najavama, dvotrećinska većina zastupnika Slovenskog državnog zbora ne bi trebala biti upitna jer postoji široka politička potpora ulasku Hrvatske u EU.

Milanović će potom zajedno s Bratušek i predsjednikom Slovenskog državnog zbora Jankom Veberom dati izjavu za novinare, a potom će se svi zajedno uputiti prema državnoj rezidenciji Vili Podrožnik, gdje će im slovenski predsjednik Borut Pahor upriličiti ručak.

Podnevni program premijera Milanovića predviđa sastanke s predsjednikom slovenske stranke Socijalnih demokrata Igorom Lukšičem, a jednodnevni posjet Ljubljani završit će susretom s gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.
XS
SM
MD
LG