Dostupni linkovi

Srbi na Jarinju: Ne sklapajte štetne sporazume



Funkcioner Demokratske stranke (DS) Dragiša Đoković je danas na skupu Srba na prelazu Jarinje zatražio od državnog vrha u Beogradu da sa Prištinom ne sklapa sporazume štetne po kosovske Srbe.

Meštani severnog Kosova organizovali su danas protest na Jarinju, da bi ukazali da neće pristati na sporazume štetne po njihove interese. Na Jarinju se okupilo oko hiljadu ljudi. U Briselu se sutra održava nova runda pregovora Beograda i Prištine.

"Ovo što poručujemo državi Srbiji, nije prvoaprilska šala i nemoj da nas neko smatra neozbiljnim jer su vremena teška, a situacija ozbiljna", rekao je Đoković na Jarinju koje su Srbi sa severa Kosova blokirali oko 13:00 sati.

Oni su na Jarinje došli svojim vozilima, a kolona je bila dugačka nekoliko kilometara.

Đoković je zatražio od Beograda da "ozbiljno čuje" da kosovski Srbi neće prihvatiti rešenja koja nisu u skladu sa nacionalnim interesima.

Đoković je ponovio da se Srbi protive ukidanju institucija Srbije na Kosovu.

Đoković je izrazio nezadovljstvo što Ustavni sud Srbije još nije razmotrio incijativu predstavnika Srba sa severa o ustavnosti vladinih uredbi na osnovu kojih bi trebalo da se primene sporazumi iz Brisela.
XS
SM
MD
LG