Dostupni linkovi

Izbačeni Putinovi telohranitelji sa samita BRIKS-aPripadnici obezbeđenja samita BRIKS-a u Durbanu nisu dozvolili telohraniteljima ruskog predsednika Vladimira Putina da uđu u zgradu u kojoj se održavao skup.

Kako prenosi ruska televizija "Raša tudej" (Russia Today), Putin je ušao u zgradu sa nekoliko telohranitelja, ali ubrzo posle toga pojavili su se ljudi u vojnim uniformama koji ostatku ruskog obezbeđenja nisu dozvolili da uđu u zgradu.

Rusi su se u početku opirali naredbi obezbeđenja i pokušali da objasne da su deo delegacije, ali južnoafrički telogranitelji su bili neumoljivi i samo su više puta ponovili "Napolje, napolje".

Oni su napustili zgradu, a kako prenosi RT, njima je kasno omogućeno da ipak uđu u zgradu.

Putinov portparol Dmitrij Peskov prokomentarisao je incident rečima da je u pitanju greška domaćina i da samit nije dobro organizovan kako se očekivalo.

Tokom samita je bilo komentara da ovo nije jedino grubo ponašanje prema ruskim diplomatama, pa se tako šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu i drugim članovima ruske delegacije dogodilo da im obezbeđenje "ispred nosa" zatvori vrata.
XS
SM
MD
LG