Dostupni linkovi

MUP RS: Usvojiti zakon o JMB ili će RS donijeti svoj


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) očekuje od poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da na današnjoj sjednici po hitnom postupku usvoje izmjene i dopune Zakona o jedinstvenom matičnom broju koje je predložilo Vijeće ministara BiH, jer će u sprotnom predložiti, kako je saopćeno, usvajanje tog zakona na nivou entiteta.

"Očekujemo da će poslanici shvatiti ozbiljnost situacije i učiniti napor da riješe bezizlaznu situaciju u kojoj su se našli građani koji ne mogu da ostvare osnovna ljudska prava", navodi se u saopćenju entitetske policije.

"Ukoliko poslanici na današnjoj sjednici ne usvoje ovaj zakon, MUPRS-a će uputiti inicijativu prema Vladi RS da se Narodnoj skupštini RS predloži donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju RS-a. Naš zadatak je da učinimo sve što je u našoj nadležnosti da se prevaziđe ovaj pravni vakum i pomognemo građanima RS, koji već drugi mjesec nisu u mogućnosti da ostvare pravo na određivanje JMB", stoji u saopćenju MUPRS-a.
XS
SM
MD
LG