Dostupni linkovi

Hanka Paldum: Nisam zlostavljala logoraša i nema istragePevačica Hanka Paldum demanovala je da je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) protiv nje pokrenula istragu zbog sumnje da je pre 12 godina na Igmanu zlostavljala logoraša Gorana Goluba iz zatvora "Silos" i navela da je prijavila advokata Duška Tomića zbog, kako ističe, "iznošenja laži".

"Protiv mene nije pokrenuta istraga. Mene to nimalo ne raduje, jer bih volela da se, napokon, pokrene i da se dokaže da sam nevina i da se skine ljaga s mog imena", navela je Paldum sarajevskom "Dvnevnom avazu".

Sporni dogadjaj datira iz januara 1993. godine kada je Golub sa drugim srpskim zatočenicima iz logora "Silos" kopao rovove i uredjivao plato na kom su za "Alijinu vojsku" pevale estradne zvezde iz prestonice BiH.

Golub je svedočio pred Tužilaštvom BiH, kao svedok protiv optuženih za zločine nad srpskim zatvorenicima u tom zloglasnom logoru i, prema njegovim rečima koje su preneli srpski mediji, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, "ali jesu kojekakve paravojske koje su ulazile u logor i činile sve i svašta".

U logoru je bio od juna 1992. do januara 1996. godine i spadao je u grupu onih logoraša sa najdužim stažom, a strahotu koju je doživeo, kako je tada rekao, "od jedne estradne zvezde iz Sarajeva koja sada često peva i zaradjuje veliki novac i u Srbiji", Golub nije želeo da iznosi na suđenju.

Paldum je demantovala da je ona ta pevačica koja je mučila Srbe u logoru na Igmanu
XS
SM
MD
LG