Dostupni linkovi

Tunis: Preminuo mladić koji se samospalioAdel Kadri, mladić koji se juče samospalio na ulici u prestonici Tunisu preminuo je od teških posledica opekotina koje je zadobio, saopštili su lekari.

Kadri (27), prodavac cigareta, bio je iz veoma siromašne porodice iz severozapadnog grada Džendubama, prenele su svetske agencije. Došao je u Tunis pre nekoliko meseci da bi pronašao posao.

Očevidci su rekli da je pre nego što se zapalio na centralnoj gradskoj aveniji Habib Burgiba rekao "Ovo je mladić koji prodaje cigarete jer je nezaposlen".

Agencija Rojters navodi da bi ovaj dogadjaj mogao da izazove bes gradjana protiv islamističke vlade.

Avenija Habib Burgiba bila je epicentar protesta protiv bivšeg diktatora Zin El Abidin Ben Alija pre više od dve godine. Do protesta protiv diktature došlo je nakon samospaljivanja Muhameda Bouzizija u gradu Sidi Buzidu u decembru 2010. godine, u znak protesta zbog maltretiranja policije.

Tuniski parlament danas treva da glasa o poverenju novoj vladi koja bi trebalo da izvuče zemlju iz političke krize, u koju je zapala nakon ubistva opozicionog lidera i ostavke premijera
XS
SM
MD
LG