Dostupni linkovi

Vučić sa članovima CSU/CDU o EU


Delegacija Vlade Srbije, koju predvodi prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, razgovarala je u Bundestagu sa poslanicima vladajuće koalicije CSU/CDU.

Vučić, potpredsjednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić, savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić i predsjednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Milica Delević, razgovarali su sa njemačkim poslanicima u okviru radnog doručka.

Planirano je da se Vučić danas sastane sa savjetnikom njemačke kancelarke za spoljnu i bezbjednosnu politiku Kristofom Hojzgenom, dok će potpredsjednica Grubješić imati susret sa savjetnikom šefice njemačke vlade za evropska pitanja Nikolausom Majero-Landgrutom.

Grubješić, Delević i Đurić, pored toga, učestvovaće i na konferenciji "Balkan i budućnost Evrope: uloga Srbije", koju organizuju Fondacija Robert Boš, Evropski fond za Balkan i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Vučić će, kako je najavljeno, razgovarati u Berlinu i sa zamjenikom hrvatskog premijera Nevenom Mimicom, kao i šefom crnogorske diplomatije Igorom Lukšićem.
XS
SM
MD
LG