Dostupni linkovi

Vilhelm: Berlin ohrabruje Srbiju na putu ka EU


Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je sinoć da su nemački zvaničnici želeli da ohrabre Srbiju na putu ka EU i ocenio da, ukoliko dijalog Beograda i Prištine urodi plodom, postoje dobre šanse da Srbija dobije datum početka pregovora sa EU.

"Dobio sam povratnu informaciju o razgovorima srpske delegacije sa nemačkim zvaničnicima u Berlinu i ona je veoma pozitivna", rekao je ambasador Vilhelm.

Upitan da prokomentariše kakvu su poruku nemački zvaničnici preneli srpskoj delegaciji u Berlinu, rekao je da je šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele ohrabrio Vučića da Beograd nastavi dijalog sa Prištinom.

"Mi moramo da sačekamo ishod razgovora između premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija I, ako oni urode plodom, postoje veoma dobre šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji", rekao je Vilhelm na prijemu Turističke organizacije Nemačke u Skupštini grada.

Srpska delegacija predvođena prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem boravi u višednevnoj poseti Berlinu, a istovremeno je juče u Briselu održana peta runda političkog dijaloga.
XS
SM
MD
LG