Dostupni linkovi

Erjavec :Da nisam povučen imali bismo parafiran sporazum sa HrvatskomSlovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je da je hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom Slovenija mogla ratificirati već početkom ožujka da ga premijer Janez Janša nije neočekivano smijenio kao pregovarača za pitanje Ljubljanske banke.

Dodao je da su neopravdane kritike kako bi zbog svojeg skorog izlaska iz vlade bio nevjerodostojan pregovarač. Naprotiv, ovako je postala upitna vjerodostojnost premijera i vlade, ocijenio je Karl Erjavec, ali smatra da će do sastanka predsjednika vlada Zorana Milanovića i Janeza Janše u Zagrebu 10. idućeg mjeseca tehnički detalji sporazuma o Ljubljanskoj banci biti riješeni te da će parlament na izvanrednoj sjednici ipak ratificirati hrvatski pristupni ugovor, samo što sada još nije točno jasno kada će se to dogoditi.

Na pitanje može li se Janšin potez tumačiti kao njegova želja da sebi pripiše zasluge za već riješen spor oko Ljubljanske banke, Erjavec je odgovorio da nije važno kome će zasluge pripasti nego da se to pitanje doista riješi te da je sa strane njegova ministarstva u dogovor bilo uloženo mnogo truda. Stvar smo praktički doveli do kraja, u to je bilo uloženo deset mjeseci napora, rekao je Erjavec za POP-TV.

Erjavec će u petak dati izjavu o svojoj ostavci na mjesto ministra vanjskih poslova koja će, kaže, postati izvršna kad se s njom formalno upozna parlament na redovitoj sjednici početkom ožujka, a iz vladajuće koalicije povući će se i Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) na čijem je čelu.
XS
SM
MD
LG