Dostupni linkovi

Jahjaga: Učinili smo Kosovo državom velikih mogućnosti


Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je subotu uveče, povodom Dana nezavisnosti Kosova, da se stvara država u kojoj su svi ljudi jednaki, u kojoj se uspostavlja red i zakon i vodi borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

U Prištini, na svečanoj akademoji povodom 17. februara, Jahjaga je rekla da su institucije Kosova pre pet godina obećale da će Kosovo učiniti državom velikih mogućnosti, gde će svi ljudi, nezavisno od etničke, verske i rodne pripadnosti, uživati jednaka prava, da će živeti dostojanstveno, odlučni da postanu deo ujedinjene Evrope.

Jahjaga je rekla da građani Kosova petu godišnjicu nezavisnosti dočekuju "zajedno, odlučni i ponosni, nepokolebljivi i posvećeni Kosovu, zemlji za koju su žrtvovane čitave generacije, sada već konsolidovanu državu koja je zauzela zasluženo mesto među slobodnim narodima, kao nedeljiv deo demokratskog sveta".

"Sedamnaestog februara 2008. godine, aktom nezavisnosti smo dokazali da smo na pravednoj strani istorije, da je oluja nasilja na Balkanu mogla dovesti do kašnjenja, ali nas nije mogla skrenuti s našeg pravca. Na ovom putu mi nismo bili sami. Uz nas smo imali Sjedinjene Americke Države, našeg saveznika i večnog prijatelja, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Italiju, države Evropske Zajednice, Albaniju i druge države, koje su podržale naša nastojanja da zavladamo svojom sudbinom", kazala je Jahjaga.
XS
SM
MD
LG