Dostupni linkovi

BiH: Lideri šestorke danas ponovo o podjeli vojne i državne imovine


U Sarajevu će danas biti održan novi sastanak lidera šest stranaka koje čine parlamentarnu većinu u BiH, a kao glavna tema najavljena je podjela vojne i državne imovine, koja je ponovo u fokusu javnosti nakon nedavne posjete BiH generalnog sekretara NATO-a Andersa fog Rasmusena.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da na sastanak u Sarajevo ide sa istim stavovima i politikom koji su određeni davno, što je rečeno 9. marta prošle godine, a to je da pitanje imovine u BiH može da bude riješeno samo u cijelosti.

Dodik je naglasio da ne može da bude riješeno pitanje vojne imovine, a ostala ne. "Moramo da završimo sve. Ako ne završimo sve nećemo završiti ništa", poručio je Dodik.

Predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić, koji je domaćin skupa, izrazio je optimizam u pogledu novog sastanka lidera šest vodećih političkih stranaka u BiH, naglašavajući da će u prvom dijelu ovog skupa učestvovati i specijalni izaslanik i šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen.

"Prisustvo Sorensena čini nas posebno zadovoljnim, što znači da ćemo danas razgovarati i o provođenju odluke `Sejdić i Finci`", rekao je Radončić Srni.
XS
SM
MD
LG