Dostupni linkovi

Obama: Od dijaloga Beograda i Prištine korist će imati svi


Od dijaloga Prištine i Beograda korist će imati svi građani Kosova i ceo region, ocenio je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama čestitajući u telegramu petu godišnjicu nezavisnosti predsednici Kosova Atifeti Jahjagi.

Uz čestitke za postignuti napredak, između ostalog i na ukidanju nadgledane nezavisnosti, Obama je ukazao i na činjenicu da je pred Kosovom dosta posla koji treba obaviti.

"Upućujem vam moje najsrdačnije čestitke, vama i narodu Kosova povodom pete godišnjice nezavisnosti vaše drzave. Godina koju smo ostavili za sobom bila je posebno važna za Kosovo. Vaša zemlja je ostvarila istorijske korake u realizaciji okončanja nadgledanja nezavisnosti", navodi se u telegramu čestitke predsednika Obame, prenosi Beta.

Obama je podsetio da je Kosovo išlo napred u konsolidaciji demokratskih institucija, jačanju vladavine zakona i u ekonomiji, te u razvoju tolerantne, sveobuhvatne i višenacionalne države.

"Takođe, učinjen je napredak u dijalogu sa Srbijom, koji je vodio napred u pravcu normalizacije odnosa, od kojeg će imati koristi svi građani Kosova, vaši susedi i celi region", kazao je predsednik SAD.

U čestici Obama takođe ističe da su SAD ponosne da su prisni prijatelji i partneri sa Kosovom i da ostaju posvećeni zajedničkom cilju da Kosovo obezbedi svoje zasluženo mesto sa evropskom, demokratskom i naprednom budućnošću.
XS
SM
MD
LG