Dostupni linkovi

U snježnoj oluji 15 nastradalih u SAD i Kanadi


U sniježnoj oluji na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kanade poginulo je 15 ljudi, a 310 hiljada domaćinstava i firmi je ostalo bez struje.

U SAD je poginulo 11 , a u Kanadi četiri osobe. Među poginulima je i 11.-godišnji dječak iz Bostona, koji se juče ujutru ugušio ugljen-monoksidom dok je sjedio u automobilu s uključenim motorom, kako bi se ugrijao, dok je njegov otac čistio snijeg.

Putevi su neprohodni, automobili zatrpani, a neki ljudi ne mogu da otvore vrata svojih kuća. Sniježna oluja, praćena orkanskim vjetrom, pogodila je gusto naseljen koridor između Njujorka i Mejna, prenose agencije.

Neki vozači motornih vozila morali su da budu spasavani, pošto su satima bili zaglavljeni u svojim vozilima zatrpanim visokim snijegom.

Električne centrale u najteže pogođenim saveznim državama Nove Engleske predviđaju da bi zbog oluje neki korisnici mogli da ostanu bez struje bar do sjutra.

Lokalna policija je danas saopštila da su sva poznata napuštena vozila pretražena i da nije pronađen niko kome je bila neophodna medicinska pomoć.

Tri glavna njujorška aerodroma La Gvardija, Kenedi i Njuark u Nju Džersiju od juče prijepodne ponovo rade, pošto su veče prije toga bili zatvoreni. Bostonski aerodrom Logan nastavio je da radi u noći između subote i nedelje.

Najviše domaćinstava i firmi bez struje je u Masačusetsu.
XS
SM
MD
LG