Dostupni linkovi

Judith Reisman u SaboruAmerička znanstvenica Judith Reisman na poziv HDZ-a danas dolazi u Sabor. Sa zastupnicima te stranke razgovarat će o američkom iskustvu spolnog odgoja u školama.

Vladajuća koalicija i laburisti prosvjedovali su jer smatraju da je HDZ skup trebao organizirati u stranačkim prostorijama. HDZ-ov zastupnik Željko Reiner, čiji ju je zastupnički klub i pozvao, rekao kako u njezinu gostovanju ne vidi nikakav problem.

HDZ je pravovremeno najavio okrugli stol i ja ne vidim tu problem. Mislim da smo mi otvoreno društvo ili bismo barem trebali biti i trebali bismo biti pluralističko društvo. U tom kontekstu, oni koji se za to zalažu, trebali bi biti dovoljno široki da prihvate različite stavove i barem saslušaju, poručio je Reiner.

Ako se nešto organizira ispred Kluba, onda bi se to trebalo napraviti u stranačkim prostorijama, izjavila je SDP-ova Tatjana Šimac-Bonačić. Dodala je kako nema riječi, na stajališta Judith Reisman o nacizmu i holokaustu. Laburistica Nansi Tireli, koju posebno zabrinjava sve niži rejting Hrvatskog sabora u očima hrvatskih građana, rekla je kako misli da bi se trebalo voditi računa o onome što se događa u saborskim prostorima.

Zbog velike gužve i sigurnosnih razloga, na zagrebačkom Filozofskom fakultetu sinoć je otkazana tribina na kojoj su se trebali sučeliti Reisman i Aleksandar Štulhofer, jedan od autora kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama. Reisman je prije ovog sučeljavanja održala predavanje u Školi narodnog zdravlja 'Andrija Štampar' Medicinskog fakulteta. Predavanje je proteklo bez incidenata.
XS
SM
MD
LG