Dostupni linkovi

Nađeni ostaci F-16,pilota još traže


Američke vazduhoplovne snage saopštile su da su italijanske spasilačke ekipe izvukle iz Jadranskog mora ostatke letjelice, za koju se veruje da je nestali F-16.

Američki borbeni avion F-16, iz baze u Avijanu, sinoć je nestao nestao iznad Jadranskog mora, pošto je pilot prijavio da ima problem sa letjelicom.Uprkos naporima američkih i italijanskih spasilaca, nema nikakvog traga pilotu, a potraga se nastavlja, saopšteno je iz baze.

Vojni avion, baziran u Avijanu na sjeveru Italije, nestao je sinoć s radara iznad italijanske obale Jadranskog mora. U moru kod Ravene tokom noći pronađeni su tragovi goriva. Potraga je intezivirana upravo na tom području.

U potrazi su učestvovali drugi avioni koji su sinoć letjeli zajedno s njim, i italijanska obalska straža, kao i brod "Moon" splitskog "Brodospasa".

Izvršni direktor "Brodospasa" Mladen Brodarić potvrdio je da se brod "Moon" uključio u akciju potrage, po nalogu Lučke kapetanije u Raveni.

Avion američkog ratnog vazduhoplovstva letio je zajedno sa drugim avionima kada se prekinula njegova veza sa bazom NATO-a u Avijanu, na severoistoku Italije.
XS
SM
MD
LG