Dostupni linkovi

U potragu za nestalim avionom F-16 uključen i hrvatski brod


Američki lovac F-16 letio je s drugim avionima u formaciji kada je njegov pilot izgubio vezu s bazom u Avianu. Pokrenuta je opsežna potraga, a moguće je da je letjelica završila u italijanskom dijelu Jadranskog mora.

Američki lovac F-16 baziran u Avianu, na sjeveru Italije, nestao je sinoć s radara iznad italijanske obale Jadranskog mora.

Italijanski spasioci, odnosno Lučka kapetanija grada Ravene, pronašla je tragove avionskog goriva u moru ispred Lido di Savija u Raveni te sjeverno i južno od obale Cervije. Potraga se intezivira upravo na tom području, prenosi Ansa.

Posljednji kontakt pilot aviona ostvario je sinoć oko 19 sati s kontrolnim tornjem nedaleko od obale Cervije, južno od grada Ravene. Da je avion imao kvar pilot bi to prijavio, prenosi portal ravenna24ore.it.

Sinoć od 21.30 sati u akciju potrage za nestalim vojnim avionom i njegovim spašavanjem, uključio se i brod "Moon" splitske kompanije Brodospas. Kako se doznaje od izvršnog direktora te komapnije, Mladena Brodarića, Brodospas se odazvao po nalogu Lučke kapetanije u Raveni.

Potraga za nestalim avionom još uvijek traje, prenosi Dnevnik.hr.
XS
SM
MD
LG