Dostupni linkovi

Saslušanje Tadića po tužbi Ace Tomića


Istražni sudija Prvog osnovnog suda danas bi trebalo da sasluša bivšeg predsednika Borisa Tadića po tužbi koju je još 2004. protiv njega podneo Aco Tomić.

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je saslušanje bivšeg predsednika Srbije, posle čega bi sudija trebalo da odluči da li će pokrenuti istragu protiv njega.

Penzionisani načelnik Uprave za bezbednost vojske Srbije i Crne Gore, tereti Tadića da je kao ministar odbrane počinio zloupotrebu položaja jer je njegovom odlukom penzionisan nakon neosnovanog hapšenja u akciji "Sablja".

Tomićevom tužbom bili su obuhvaćeni i nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, šef Biroa za informisanje Vlade Srbije Vladimir Beba Popović i načelnik Generalštaba Branko Krga, ali su optužbe protiv njih zastarele pa bi eventualno mogli da budu pozvani da svedoče u tom postupku, rekao je Tanjugu Tomićev advokat Goran Petronijević.

General je u tužbi naveo da su ga bivši tuženi funkcioneri neosnovano povezali sa "zemunskim klanom" i uhapsili suprotno propisima zbog čega je provelo 100 dana u pritvoru.

Zbog neosnovanog boravka u pritvoru Tomiću je kasnije isplaćena velika materijalna odšteta, oko šest miliona dinara.
XS
SM
MD
LG