Dostupni linkovi

Zagreb: počinje Evropsko prvenstvo u umjetničkom klizanjuNa Evropskom prvenstvu u Zagrebu nastupiće 30 klizača, 35 klizačica, 15 sportskih i 28 plesnih parova iz 34 evropske zemlje.

Najveća zvijezda prvenstva je aktualna evropska i svjetska prvakinja te pobjednica prošlogodišnje Zlatne piruete Italijanka Karolina Kostner, a u muškoj konkurenciji Rus Jevgenij Pljušenko.

Najzvučniji sportski par dolazi iz Njemačke i čine ga Aliona Savčenko i Robin Solkovi, dok su najveći favoriti među plesnim parovima Francuzi Nathali Pešala i Fabijan Burza.

Prvenstvo počinje večeras u 18.00 sati svečanim otvorenjem nakon čega će sportski parovi izvesti kratki program. U četvrtak na led izlaze klizači s kratkim programom, a naveče nastupaju sportski parovi u finalu. Klizačice kreću sa takmičenjem u petak s kratkim programom, dok je uveče na rasporedu finale slobodnog plesa.

U subotu su na rasporedu finala klizača i navečer klizačica. Prvenstvo će biti zatvoreno gala revijom najuspješnijih klizača u nedjelju poslije podne.

Zagreb je četvrti put domaćin Evropskog prvenstva u umjetničkom klizanju nakon 1974., 1979. i 2008. godine.
XS
SM
MD
LG