Dostupni linkovi

Počeo sastanak Dačić - Milanović


Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, koji boravi u radnoj poseti Srbiji.Dvojica premijera su se rukovali u holu, a zatim otišli u salu na sastanak "u četiri oka".

Prvi susret dvojice premijera počeo je nešto posle 12 sati u Palati Srbija, a posle sastanka Dačić i MIlanović obratiće se medijima u 14 sati. Susret premijera Srbije i Hrvatske prati oko 150 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera dvije države.

Prema podacima Biroa za komunikacije Vlade Srbije, iz Hrvatske su stigli predstavnici 10 redakcija, a susret prate novinari 23 domaće redakcije i 18 dopisnika.

Do posjete dolazi na inicijativu Milanovića, koji će u Beogradu, osim sa Dačićem, razgovarati i sa predstavnicima hrvatske manjinske zajednice u ambasadi Hrvatske.

Dačić je juče rekao da sastanak sa Milanovićem neće biti istorijski po zaključcima, ali će biti poseban, jer dvije zemlje moraju da učine korake ka normalizaciji odnosa posle najnovijeg zahlađenja.
XS
SM
MD
LG